De ziua Pamantului, alaturi de copii, la Scoala nr. 15


ONACA alături de copiii de la şcoala nr 15 din Constanţa.
De ziua Pământului,copiii salvează speranţele Constanţei.
 
Prin artă şi fapte frumoase, copiii de la şcoala nr 15 din Constanţa, jucându-se cu culorile ca nişte veritabili artişti, au prezentat în cadrul Concursului naţional, o expoziţie, de pictură unde  au  fost expuse nu mai puţin de 655 de lucrări ale copiilor din 20 de judeţe, însumând un număr de 52 de şcoli, din Satu-Mare, Dâmboviţa, Iaşi, Vrancea şi Constanţa.
Grupate pe categorii de vârstă, aceste lucrări au fost jurizate de către profesionişti, profesori şi muzeografi, care după dificile şi îndelungi deliberări, au premiat un număr de 48 de lucrări.
Nu mică le-a fost surpriza micuţilor artişti, când în mijlocul lor şi-a făcut apariţia încărcat cu daruri simbolice şi … emoţie, însuşi senatorul Dorel Constantin ONACA.
Primind o invitaţie prin intermediul unui mesaj electronic, de la una din doamnele profesoare care au organizat evenimentul, senatorul Dorel Constantin ONACA a răspuns cu mare bucurie şi încântare invitaţiei micilor artişti, care şi-au facut deja o tradiţie din a-şi expune lucrările împreună cu prietenii şi colegii lor din toată ţara.
Emoţiile au fost în egală masură  de partea ambelor parţi, atât a micuţilor cât şi ale senatorului ONACA Dorel Constantin, un adevărat prieten al tinerei generaţii, care le-a înmânat diplomele de merit.
"Eu, ca om al mării, sunt profund emoţionat de onoarea pe care  dumneavoastră, corpul profesoral şi micuţii şi încântătorii dumneavoastră discipoli, profesorii şi artiştii de mâine ai Constanţei, mi-aţi prilejuit-o astăzi, 22 aprilie, când se comemorează Ziua Pământului. Mi-aţi oferit o mare şi nebănuită clipă de fericire, să fiu prezent la această festivitate. Sunt nespus de bucuros şi mândru în acelaşi timp ca cetăţean al Constanţei, să văd un astfel de grad mare de implicare al corpului profesoral în educarea tinerei generaţii în spiritul binelui şi al frumosului, al onestităţii şi demnităţii.
Într-adevăr,reforma învăţământului constănţean a început aici, la noi la Constanţa şi nu la ministerul învăţământului! Vă asigur de sprijinul meu total dezinteresat, de toată stima şi consideraţia faţă de modul în care vă exercitaţi nobila profesiune, cea de dascăli ai copiilor noştri! Vă felicit din toată inima, atât pe voi dragii mei copilaşi, cât şi pe parinţii voştrii şi pe dascălii pe care îi aveţi aici, în şcoală!" - a spus senatorul Dorel Constantin ONACA în scurta sa alocuţiune.
Îmbrăţişat cu afecţiune de micuţii, pe care i-a strâns la rândul sau cu dragoste şi grija  părintească la pieptul său puternic de viitor tătic, senatorul Dorel Constantin ONACA a schimbat impresii cu artiştii şi dascalii lor, a vizionat expoziţia premianţilor lăudându-le eforturile, s-a fotografiat cu premianţii, ceilalţi participanţi la concurs şi corpul profesoral, promiţând că va reveni cu mare bucurie la Şcoala nr 15, ori de câte ori va fi invitat, urmărind cu atenţie progresele micilor artişti care au fost premiaţi.
Demn de menţionat este larga participare la acest concurs la care au fost premiaţi în afara micuţilor şi talentaţilor artişti, profesori şi îndrumători din toată ţara, cei care i-au îndrumat şi le descifrează copiilor mirajul fantastic al culorilor.

NEWSLETTER


LINK-uri

www.evotv.ro Milionarii Business TV