Intalnirea cu locuitorii din Piata 'AMZACEA'


Piaţa "Amzacea"

Cetăţenii din Piaţa "Amzacea", de vorbă cu senatorul 
   Dorel  Constantin  Onaca


Continuându-şi seria întâlnirilor cu cetăţenii oraşului, candidatul PD-L la funcţia de primar al municipiului Constanţa, senatorul Dorel Constantin Onaca, a revenit sâmbătă 10 mai în zona Amzacea, însoţit de un grup de candidaţi democrat-liberali pentru funcţiile de consilieri municipali.
Discuţiile pe care fruntaşii PD-L le-au purtat cu cetăţenii, s-au axat pe subiectele de maxim interes edilitar gospodăresc care îi frământă pe locuitorii acestei zone a oraşului Constanţa.
Totodată, urmând aceeaşi idée, de popularizare a programului
"Solidaritate pentru Constanţa", senatorul Dorel Constantin Onaca a prezentat punctual, modul în care vor fi rezolvate, începând cu 1 iunie, necazurile şi dificultăţile de ordin social-economic şi administrativ cu care se confruntă cetăţenii municipiului Constanţa.
     "Programul "Solidaritate pentru Constanţa" este primul program de solidaritate socială adevărată, fără compromisuri de ordin politic. Cele 5 puncte din cuprinsul acestui program oferă rezolvarea şi înlăturarea rapidă a tuturor relelor administrative care ne-au împovărat traiul în ultimii 8 ani. Prin aplicarea riguroasă a prevederilor programului nostru, şantajul social-economic la care au fost supuşi agenţii economici, persoanele vârstnice şi tinerii, va deveni o tristă amintire! Vârstnicii îşi vor recăpăta demnitatea şi curajul de a trăi bine în fiecare zi şi nu numai de sărbători sau în campanile electorale! Tinerii îşi vor recăpăta optimismul şi energia de care oraşul nostru are atâta nevoie, îşi vor putea contura un viitor cu adevărat european, devenind mândria cetăţii noastre! Nu în ultimul rând, agenţii economici vor acţiona într-un mediu sănătos, competitiv, al afacerilor, participând în mod hotărâtor la crearea bunăstării materiale pentru toţi cetăţenii Constanţei şi nu numai pentru un grup restrâns de tip mafiot aşa cum se practică astăzi!"  – a subliniat senatorul Dorel Onaca.
Răspunzând public, zecilor de sesizări primite la cabinetul senatorial, referitoare la presiunile diverse la care sunt supuşi zilnic, îndeosebi micii agenţi economici, de către organele de control ale actualei administraţii locale, înrăită în practica acumulării şpăgilor, candidatul PD-L la demnitatea de primar a municipiului Constanţa, senatorul Dorel Constantin Onaca, le-a arătat celor prezenţi că această practică nocivă, a ameninţărilor, împreună cu birocraţia ameţitoare şi înjositoare, precum şi cu taxele aberante la care sunt obligaţii agenţii economici şi toţi ceilalţi locuitori ai Constanţei, vor constitui problematica primei şedinţe a Consiliului Local Municipal, pentru a fi eliminate din activitatea administraţiei locale.
Acest lucru se va întâmpla imediat ce, prin votul constănţenilor, echipa PD-L va învinge, detaşat, în alegerile locale de la 1 iunie.
 Senatorul Dorel Constantin Onaca le-a spus celor prezenţi în piaţă:
         "Aduceţi-vă aminte cât de animată era piaţa dumneavoastră, Amzacea, în urmă cu numai câţiva ani. Găseaţi aici tot ceea ce aveaţi nevoie pentru traiul zilnic.
Acum, datorită politicii administrative a celor pe care i-am tot ales de 8 ani încoace, piaţa Amzacea seamănă cu o zonă părăsită! De ce? Vă spun eu : politica lui Mazăre a fost aceea de a falimenta pieţele şi magazinele de cartier în folosul hipermarketurilor, gen Brick, care îi aparţine, crescând nejustificat preţurile tuturor produselor de larg consum prin centralizarea  distribuţiei acestor produse la detailiştii de cartier. În plus, toti en-grosiştii, sunt afiliaţi cercului restrâns de interese care roieşte în jurul primarului şi al Primăriei! Om trăi noi într-o societate capitalist- concurenţială, însă,  fără a-l proteja pe cetăţean, în mod real şi nu declarativ, de creşterile nejustificate de preţuri, este similar cu a-l transforma, încet, încet, din cumpărător în simplu privitor, care nu va mai avea ce să le pună copiilor pe masă!      
Lipsa de credinţa în Dumnezeu, a clicii lui Mazăre este evidentă! Pieţele sunt împânzite de slogane de genul PREŢURI CORECTE!
Corecte sunt pentru cei care-şi umplu buzunarele nu şi pentru concitadinii noştri care pleacă cu sacoşele goale! Mazăre a reuşit să promoveze în Constanţa un capitalism sălbatic şi nu unul sănătos, bazat pe principii concurenţiale oneste!"
Problema gravă, a şomajului constănţean, în ghearele căruia, actuala administraţie locală a aruncat în ultimii 8 ani câteva zeci de mii de cetăţeni, care au fost nevoiţi să emigreze în ţări ca Italia şi Spania pentru a putea să le asigure celor de acasă un trai mulţumitor, a fost viu dezbătută.
       "Mazăre a reuşit, printre atâtea rele şi performanţa tristă de a falimenta zeci de mii de familii constănţene, îndepărtând părinţii de copii lor!" – şi-a exprimat indignarea Dorel Onaca. 
Senatorul Dorel Constantin Onaca le-a prezentat locuitorilor preocupările sale, materializate în proiecte, în ceea ce priveşte crearea a peste 10.000 de locuri de muncă în municipiul Constanţa până la sfârşitul primului său mandat.
Totodată, problematica locuinţelor pentru toţi constănţenii care manifestă această nevoie, fără deosebire de vârstă, a constituit un subiect de importanţă majoră.
Candidatul PD-L la demnitatea de primar al municipiului Constanţa le-a prezentat concitadinilor proiectul său realist de oferire gratuită a terenurilor pentru construcţia de locuinţe.
Acest proiect, corelat cu accesarea tuturor băncilor care oferă împrumuturi cu dobânzi mici, pentru perioade de timp care pot depăşi 30 de ani, redă speranţa constănţenilor prin   alternativa reală şi viabilă oferită de către candidatul PD-L la funcţia de primar al municipiului Constanţa, senatorul Dorel Constantin Onaca, faţă în faţă cu fantasmagoriile electorale ale lui Mazăre, care, după ce că nu a fost în stare să construiască măcar o singură locuinţă în 8 ani de zile, se laudă, acum, înainte de alegeri, că va construi zeci de mii de locuinţe..
Senatorul Dorel Constantin Onaca, le-a cerut participanţilor la întrunirea din Piaţa Amzacea, să aleagă adevărul în locul miciunii, certitudinea în locul amăgirilor, demnitatea în locul umilinţelor social-economice, seriozitatea în locul batjocoririi administrative pe care clica Mazăre le practică în prezent.
Candidatul PD-L la funcţia de primar al municipiului Constanţa, i-a îndemnat pe cetăţeni să vină la vot, să nu-l irosească şi să voteze cu încredere  candidaţii PD-L înscrişi pe toate cele 4 buletine de vot cu care vor intra în cabina de vot pe 1 iunie.
 

NEWSLETTER


LINK-uri

www.evotv.ro Milionarii Business TV