Senatorul Dorel Onaca
„Bătrânii noştri trebuie hrăniţi şi îngrijiţi zi de zi şi nu doar de câteva ori pe an”
Dorel Onaca

Continuând seria întâlnirilor cu cetăţenii Constanţei, senatorul Dorel Onaca, candidatul PD-L la Primarie, s-a aflat vineri în cartierul Km 4-5, unde a discutat cu locuitorii din zonă şi cu membrii sindicatului CFR.
Discuţiile s-au axat pe problemele şi dificultăţile întâmpinate de oameni atât în activitatea profesională, cât şi pe cele cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi a oraşului.
„Brambureala din faţa gării, veşnicul şantier deschis aici, în poarta de intrare în oraş, lipsa unei organizări coerente a spaţiului adiacent gării demonstrează fără tăgadă că administraţia locală actuală se descalifică zi de zi. Mizeria existentă în preajma spaţiilor comerciale amplasate în perimetrul gării, parcările dezorganizate şi total  insuficiente, transportul în comun alambicat şi haotic din autogară prezintă un tablou pe care actualul primar nu l-a privit niciodată altfel decât prin ochii amploiaţilor primăriei, care strâng binecunoscutele dări de la agenţii economici din zonă”, a declarat Onaca.
Candidatul PD-L acuză „grupul de interese din jurul primarului” că a transformat concesionarea locurilor de veci şi administrarea cimitirelor constănţene într-o afacere foarte profitabilă pentru ei.
Răspunzând unei întrebări referitoare la audienţele pe care primarul nu le acordă celor care i-au oferit votul şi încrederea lor de două ori în opt ani, senatorul Constantin Onaca a spus că „probabil din cauza timpului redus petrecut în  primăria Constanţa, Mazăre şi-a propus să acorde audienţele în Brazilia atât de dragă inimii sale,uitând probabil şi pe unde se mai intră în Primărie”.
Onaca nu a uitat nici de clasa politică locală, pe care o acuză că a girat tacit actuala administraţie locală. „Faptul că a reuşit să fraierească atât timp locuitorii Constanţei nu este vina lui Mazăre, ci a acelor politicieni locali care, sub diverse motive, nu s-au angajat în luptă şi au sprijinit astfel acţiunile de înstrăinare a oraşului de adevăraţii săi stăpâni, constănţenii, de către camarila aflată în slujba primarului”, a declarat senatorul democrat-liberal.
Onaca le-a explicat bătrânilor prezenţi la întrunire că problema redării demnităţii furate, inclusiv prin construirea unor aşezăminte de protecţie socială, este una din priorităţile viitoarei administraţii locale. „Bătrânii noştri trebuie hrăniţi, îngrijiţi şi respectaţi zi de zi şi nu numai de câteva ori pe an”, a afirmat răspicat candidatul PD-L.
Câinii vagabonzi care bântuie prin cartier, infractori de toate soiurile şi vârstele, noroaie ca pe arătură, piaţă insalubră, producători particulari alungaţi din piaţa din cauza taxelor fixate de primărie, insuficienţa  mijloacelor de transport în comun şi multe altele au fost problemele cu care locuitorii l-au asaltat pe senatorul Onaca.
În încheierea întâlnirii cu locuitorii din cartierul Km 4-5, Dorel Constantin Onaca a concluzionat: „Mazăre a primit un dar dumnezeiesc atunci când, în urma votului, a fost ales primar. Dureros şi necreştinesc este ca şi-a bătut joc de acest dar! Mie îmi pasă, sunt constănţean şi nu mai accept să fim călcaţi în picioare!”


NEWSLETTER


LINK-uri

www.evotv.ro Milionarii Business TV