Dorel Constantin Onaca, pretendentul din partea PD-L la Primaria Constanta, a continuat seria intalnirilor cu locuitorii


-- Dorel Constantin Onaca, pretendentul din partea PD-L la Primaria Constanta, a continuat seria intalnirilor cu locuitorii
Preocupat de calitatea vietii constantenilor, pretendentul la fotoliul de primar al urbei a abordat, in cadrul discutiilor pe care le-a avut cu membrii sindicatului CFR, teme de maxima actualitate.

Dialogul, la care au participat tehnicieni, conductori, ingineri, inspectori de specialitate, revizori tehnici si electromecanici, a fost axat pe problemele si dificultatile intampinate de acestia atat in activitatea profesionala, cat si in viata cotidiana.

Printre nemultumirile care au fost aduse in prim plan senatorului s-au numarat vesnica dezordine de la gara, creata de santierul de lucru, organizarea deficitara a spatiului adiacent garii sau parcarile insuficiente si nesigure. Aproband mahnirea cetatenilor, Onaca a apreciat ca, in acest mod, administratia locala se descalifica pe zi ce trece, facandu-l pe cetatean sa ajute, prin acordarea votului sau, la o schimbare. De asemenea, a fost luat in vizor traficul din autogara, care contribuie la desavarsirea unui tablou dezolant, despre care primarul nu are cunostinta.

Cetatenii din Kilometrul 4-5 si-au declarat indignarea si fata de proasta administrare a cimitirului central, remarcand ca grupul de interese din jurul primarului, urmarindu-si propriile afaceri, a transformat concesionarea locurilor de veci si administrarea acestora intr-o afacere extrem de profitabila. Cunoscand, probabil, problema in profunzime, Onaca a apreciat ca lupta pentru obtinerea unui loc de veci este o adevarata provocare, iar spagile care se dau ajung la sume impresionante.

Printre problemele aduse in prim plan, batranii s-au plans PD-L-istului de lipsa caminelor pentru varstnici. "Problema redarii demnitatii furate, inclusiv prin construirea unor astfel de asezaminte de protectie sociala, este una din prioritatile viitoarei administratii locale. Batranii nostri trebuie hraniti, ingrijiti si respectati zi de zi, nu numai de cateva ori pe an", a afirmat raspicat candidatul.

"Audiente in Brazilia"

Mai in gluma, mai in serios, raspunzand la intrebarea adresata de unul dintre cetatenii prezenti, referitoare la audientele pe care primarul nu le acorda, Onaca a apreciat ca "Mazare si-a propus sa acorde audientele in Brazilia, atat de draga inimii sale, uitand, probabil, si pe unde se mai intra in Primarie". Acesta nu blameaza primarul, ci pe politicienii care nu s-au angajat in lupta si au sprijinit actiunile de instrainare a orasului.

"Lipsa unei strategii adecvate, pasivitatea totala pentru identificarea oportunitatilor unor proiecte cu adevarat benefice tuturor locuitorilor, opacitatea deplina a actualei administratii locale, infatuarea functionarilor publici si taxele impovaratoare pentru cetateni au suscitat un viu interes din partea participantilor", a apreciat, indignat, Onaca.

In finalul intalnirii, senatorul a aratat ca "Mazare a primit un dar dumnezeiesc atunci cand, in urma votului, a fost ales primar. Necrestinesc este ca si-a batut joc de acest dar! Mie imi pasa, sunt constantean si nu mai accept sa fim calcati in picioare".

NEWSLETTER


LINK-uri

www.evotv.ro Milionarii Business TV