Sondaj de opinie


Potrivit unui sondaj de opinie, diferenta dintre Radu Mazare (PSD) si Dorel Onaca (PD-L) este de numai 0,5%

Apropierea campaniei electorale a determinat staff-ul organizatiei municipale PD-L Constanta si pe candidatul sau pentru functia de primar, Dorel Constantin Onaca, sa "sune" adunarea.
Peste 300 de responsabili zonali si presedinti de sectii de votare s-au reunit, sambata, la Casa de Cultura a Sindicatelor. "Suntem un aparat tehnic vital pentru PD-L si trebuie sa actionam unitar", a atras atentia Dorel Onaca. El a inmanat participantilor programul "Solidaritate pentru Constanta " si a precizat ca accepta sa dialogheze si sa primeasca propuneri ce pot imbunatati oferta sa electorala. Candidatul PD-L pentru Primaria Constanta a cerut democrat-liberalilor ca mesajele sale si ale partidului sa fie transmise cetatenilor, iar comunicarea intre ei sa fie permanenta, fara disfunctionalitati. Onaca a punctat cateva aspecte din program si a subliniat ca "e dureros cum opt ani un edil a profitat de saracia varstnicilor pentru a obtine votul lor". El a lasat sa se inteleaga ca, in loc sa actioneze pentru cresterea nivelului de trai al pensionarilor, Radu Mazare s-a limitat doar la a acorda pachete pentru a-si mediatiza "marinimia". "Corespondentul media nu se dezice. Acum e timpul tinerilor sa stea la rand, in speranta ca vor obtine o locuinta", a atras atentia Onaca. In opinia sa, daca exista bunavointa din partea administratiei locale si se realiza un parteneriat public-privat, asa cum s-a facut "pentru tiribombe", numarul solicitarilor de locuinte era mult redus la ora actuala.
"Cred ca palaria e prea mare pentru Radu Mazare. A venit timpul sa o scoata in fata constantenilor si sa le multumeasca pentru votul acordat, in conditiile in care nu a avut competitori. E usor sa promiti ca faci 2500 de locuinte, cand, peste patru ani, nu mai vrei sa dai ochii cu electoratul", a conchis Dorel Constantin Onaca.
Dupa opt ani de monopol, candidatul PD-L considera ca a venit momentul sa se redea agentilor economici sansa de a exista si a se dezvolta. Dupa parerea sa, transparenta licitatiilor si dialogul permanent cu oamenii de faceri trebuie sa existe faptic, nu doar la nivel declarativ.
Cu cartile pe fata
Intentia de vot il mentine pe Radu Mazare (PSD) pe primul loc, cu 32,4%, urmat de Dorel Onaca (PD-L), cu 31,9%,  In privinta votului acordat formatiunilor politice, PD-L ar fi preferat de 35% dintre alegatori, urmat de PSD (19%),
Un alt aspect evidentiat de sondaj confirma faptul ca persoanele intervievate in procent de 75% stiu ca Radu Mazare candideaza pentru un nou mandat de primar, in conditiile in care doar 50% aflasera ca Onaca este posibilul candidat al  PD-L pentru Primaria Constanta.


NEWSLETTER


LINK-uri

www.evotv.ro Milionarii Business TV