Promisiunile lui Mazare sunt desarte ...


Dorel Onaca este convins ca promisiunile lui Mazare sunt desarte

Candidatul PD-L la Primaria Constanta , senatorul Dorel Constantin Onaca, a declarat ieri ca a primit in ultimul timp pe site-ul sau, care functioneaza de 8 ani, peste 750 de mesaje de la cetatenii Constantei, in care acestia ii solicitau sprijinul pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta. A fost motivul pentru care, timp de cateva zile, Onaca s-a deplasat in zona Faleza Nord si apoi in Flamanda, deoarece cele mai multe sesizari au venit din aceste cartiere. Senatorul a putut vedea ca cele mai mari probleme cu care se confrunta locuitorii acestor zone sunt absenta izolatiilor termice ale blocurilor, lipsa locurilor de parcare si curatenia.
Referindu-se la prima mare problema, cea a izolatiilor termice, general valabila, de altfel, pentru intregul oras, candidatul PD-L Dorel Onaca a aratat ca exista fonduri substantiale, nerambursabile, tocmai pentru izolarea termica a blocurilor, de care oamenii ar fi putut profita, daca exista cineva sa le-o spuna. „Nu putem sa pretindem actualei administratii sa si faca aceste izolatii, dar ar fi putut macar sa-i informeze pe oameni ca au aceasta posibilitate”, a declarat senatorul Dorel Constantin Onaca. „Autoritatea locala este autonoma, nu trebuia sa astepte de la guvern bani sau impulsul de a face treaba”, a constatat candidatul PD-L. Onaca a precizat ca asociatiile de proprietari sunt nemultumite pentru ca primaria ii tot duce cu vorba, promitandu-le acum ca, daca vor castiga din nou alegerile, le va face la anul ceea ce nu a fost in stare sa faca pana acum, desi problema izolatiilor termice putea fi rezolvata foarte simplu prin accesarea fondurilor prevazute prin Tratatul de la Kyoto. Oamenii au continuat insa sa plateasca sume uriase pentru incalzirea locuintelor, desi o minima informare le-ar fi permis sa-si izoleze termic blocurile, economisind astfel bani. „Orice promisiune a actualului primar inseamna o promisiune desarta, el poate spune acum orice, pentru ca oricum nu a facut nimic”, a mai spus senatorul Onaca.
Fara limita de varsta la achizitionarea locuintelor ieftine
Candidatul democrat-liberal a venit si cu o propunere inedita, precizand ca va scoate limita de varsta pentru persoanele care doresc sa-si achizitioneze o locuinta ieftina, astfel incat nu numai tinerii sa se poata muta la casa lor. Candidatul PD-L a comentat si problema celor 20% din actiunile Administratiei Porturilor Maritime Constanta care se vor a fi date Consiliului Local Constanta. Onaca a expus trei considerente principale pentru care acest lucru nu poate fi posibil, scuzandu-i de incompetenta pe cei care spun acum ca nu mai exista bani pentru locuinte ieftine in Constanta pentru ca seful statului a refuzat sa-si dea acordul pentru transferul de actiuni. „Nu cred ca actuala administratie ar fi putut face fata. Daca ar fi gestionat portul asa cum a facut cu orasul Constanta , am fi avut o mare problema si nu numai locala ci si nationala, pentru ca portul Constanta a devenit un obiectiv de interes european”, a declarat senatorul Dorel Constantin Onaca. Pe de alta parte, cooptarea Consiliului Local Constanta in actionariatul portului ar fi obligat municipalitatea sa participe la investitii enorme, adica fonduri de care orasul nu dispune. In alta ordine de idei, exista si o problema de etica, porturile intinzandu-se pe teritoriul mai multor localitati, nu numai pe cel al Constantei. Este vorba despre Navodari, Mangalia si Agigea, situatie in care Constanta ar institui un adevarat monopol, intrand in proprietatea unor active care se afla pe raza altor localitati. Cat despre declaratia potrivit careia Constanta nu va mai putea oferi locuinte ieftine tinerilor pentru ca Basescu nu a permis transferul de actiuni de la stat la municipalitate, senatorul Onaca sustine ca este o gaselnita ieftina, „pentru ca oricum nu ar fi facut nimic”.
..


NEWSLETTER


LINK-uri

www.evotv.ro Milionarii Business TV