Primaria nu e agentie imobiliara ...


„Primăria nu e agenţie imobiliară şi nici CARITAS”

Onaca spune că sondajele de opinie îl creditează cu 31,9%, în timp ce Mazăre are 35%
Candidatul PD-L la Primăria Constanţa , senatorul Dorel Onaca, se declară convins că va intra în turul doi de scrutin cu actualul edil, Radu Mazăre. În acest sens, el a prezentat un sondaj de opinie care îl creditează cu 31,9% din voturi, în timp ce Mazăre nu depăşeşte 35 de procente.
Potrivit sondajului, Mazăre are o notorietate de 95%, Onaca – 80%, iar liberalul Victor Manea 15%. În ceea ce priveşte intenţia de vot, pedeliştii spun că actualul primar are 35%, Dorel Onaca – 31,9%, PNG-istul Cătălin Dancu – 6,3%, în timp ce Victor Manea este creditat cu 2,1 procente. La votul pentru consiliul local municipal, PD-L conduce cu 35%, urmat de PSD cu 19%, PNL – 12%, PNG – 6%, PRM – 5%. Preşedintele executiv al PD-L, Dănuţ Moisoiu, a precizat că acesta este un sondaj intern al partidului, realizat în perioda 10-15 martie.
De asemenea, Onaca s-a declarat nemulţumit de faptul că doar jumătate dintre constănţeni au aflat de intenţia lui de a candida la Primăria Constanţa.
În altă ordine de idei, candidatul democrat-liberal i-a cerut lui Mazăre ca „măcar acum, de sărbătorile de Paşti, să nu mai umilească bătrânii la cozi pentru pachete” şi să le ducă vârstnicilor acasă, promiţând totodată că, dacă va fi ales primar, le va duce şi o cutie de mazăre, „în amintirea fostului edil”.
Senatorul Dorel Onaca a amintit şi de programele de locuinţe ale lui Mazăre, pe care le-a catalogat drept „promisiuni deşarte”. „Este aberant să spună că va construi 2000 de locuinţe. Îi este uşor să promită, mai ales că el mai vrea doar o tură şi nu va mai fi nevoit să dea ochii cu electoratul. Sunt promisiuni deşarte”, a declarat candidatul PD-L, acuzând totodată Primăria că s-a transformat într-un nou CARITAS. „Ei spun că 15.000 de tineri au depus cereri pentru case. Nu e normal ca Primăria să fie agenţie imobiliară şi nici CARITAS şi să ia avans de la toţi şi doar cei care au căzut la zar să primească locuinţe”, a conchis Onaca.
Protest privind taxele şi birurile la care sunt supuşi constănţenii
Dorel Onaca a susţinut sâmbătă, în faţa Casei de Cultură, declaraţia de protest privind taxele şi birurile la care sunt supuşi constănţenii. La eveniment au participat pre-şedintele Organizaţiei Municipale a PD-L, Laurenţiu Mironescu, Mircea Iustian şi Remus Macovei. „Suntem solidari cu zecile de mii de constănţeni care doresc anularea taxelor, birurilor şi umilinţelor la care sunt supuşi, fapt pentru care solicităm anularea taxei de linişte şi siguranţă, cunoscută drept taxa de protecţie, precum şi a celei de parcare din faţa imobilelor. Mai mult decât atât, solicităm şi anularea taxei de habitat”.
Totodată, Onaca a atras atenţia şi asupra faptului că „actualul primar umileşte persoanele vârstnice şi pe cele cu handicap, la cozi şi în faţa camerelor de luat vederi”. Un alt punct al declaraţiei de protest a fost cel legat de „tinerii care doresc o locuinţă, dar care sunt nevoiţi să plătească un avans pentru a beneficia de subvenţia acordată pentru cumpărarea unei locuinţe”. „De aceea”, a precizat Onaca, „solicit eliminarea obligativităţii acestui avans”. Nu în ultimul rând, candidatul democrat social la primăria Constanţei a ţinut să menţioneze: „Suntem solidari cu preşedintele Traian Băsescu în dorinţa sa de a anula taxa de primă înmatriculare, cu zecile de mii de constănţeni care trebuie să achite aceşti bani”.

...


NEWSLETTER


LINK-uri

www.evotv.ro Milionarii Business TV