SOLIDARITATE PENTRU CONSTANTA


 

 

 

 

Senatorul

 

ONACA DOREL CONSTANTIN

 

CANDIDATUL PD-L

LA

PRIMĂRIA CONSTANŢA

 

 

 

Sunt aici pentru ca împreună

să redăm Constanţa Constănţenilor

 

 Ştiti ?

 

Este onorant să fii candidatul partidului

care l-a dat ca Preşedinte al României pe

 domnul Traian Băsescu,

Dar nu este deloc uşor să obţii procentele dumnealui.

 

De ce spun acest lucru, deoarece după părerea mea Politica este voluntară şi nu  există termeni de subordonare atâta timp cât ea rămâne la nivel declarativ. În momentul în care vrem să se şi întâmple ceea ce dorim să facem, atunci trebuie să trecem de la vorbe la fapte, iar pentru aceasta trebuie să fim în aparatul executiv, lucru care nu se poate decât prin câştigarea alegerilor.

 

Şi pentru că politica se face pe voturi, iar voturile înseamnă încredere, eu am să încerc să vă câştig încrederea  prin a vă prezenta Programul  de Campanie. Program pe care doresc să-l pun în practică, cu cei care doresc acest lucru, în cazul în care mă veţi  investi cu funcţia de

Primar al Constanţei

 

Programul se numeste

  

SOLIDARITATE PENTRU CONSTANŢA

 

Prin acest program aş dori ca tinerii, pensionarii şi agenţii economici, să fie priviţi şi respectaţi în mod egal.

 

Aş dori ca prin acest mesaj, tinerii şi persoanele vârstnice să  fie sprijinite nu pentru faptul că sunt considerate clase defavorizate, ci pentru faptul că tinerii sunt viitorul, iar persoanele vârstnice pentru că îşi iau binemeritatele lor drepuri. 

 

Programul are cinci Capitole

- Copii şi Tineret

- Pensionari şi persoane vârstnice

- Subvenţia de carte

- Agenţii economici şi dezvoltarea urbană

Şi nu în ultimul rând un capitol fără de care nu se poate realiza nici unul din cele  prezentate mai sus şi anume :

- Curăţenia, sănătatea şi liniştea publică

Cu un asemenea program putem conta pe Solidaritatea Uniunii Europene

 

  

- Copii şi Tineret  

- Ne vom ocupa de construcţia de grădiniţe pentru copii şi case pentru tineri. Programul case pentru tineri trebuie să fie realizabil nu numai din punct de vedere declarativ ci şi executiv. Mă refer aici la  aberaţia actualului Primar, că va face, dacă-l mai votam o dată, 1000 de locuinţe într-un an, când nu a fost în stare să construiască nici măcar 10 locuinţe în 8 (opt) ani.

 -Vom construi locuinţe noi, iar în paralel, pentru a nu-i obliga să aştepte ani de zile construirea unei locuinţe noi, vom sprijini tinerii pentru ca să poata achiziţiona o locuinţă şi de pe piaţa liberă, necondiţionându-i asupra constructorului sau Băncii de la care doresc să facă credite pentru a-şi cumpăra locuinţa, până la suma de 100 000 Euro. 

 

Pensionarii şi persoanele vârstnice 

Voi începe prin a le duce acasă pachetele pe care le primesc de sărbători, pentru a nu-i umili  la cozi şi în faţa camerelor de luat vederi şi sper ca până la sfârşitul primului meu mandat de Primar, prin ridicarea nivelului de trai, pensionarii să nu mai aibă nevoie de aceste pachete.

Vom da şi  alte subvenţii binemeritate de ei,  similare persoanelor din celelalte Ţări Europene.

- Subvenţionarea creditelor de consum, pentru cumpărarea unui aragaz, frigider, maşină de spălat, televizor. 

- Subvenţia de carte

Susţin promovarea valorilor  constănţene.  Am în vedere susţinerea atât a tinerilor olimpici din învăţământ sau sport, cât şi promovarea oamenilor de ştiinţă şi cultură din Constanţa. 

 

- Agenţii economici şi dezvoltarea urbană:  

- Vom reda speranţa celor peste 50 de mii de persoane, care şi-au pierdut locurile de muncă, deoarece societăţile unde lucrau s-au închis,  ori au dat faliment din cauza Monopolului creat de anumite firme.       

Acest lucru se va realiza prin transparenţa totală a licitaţiilor publice, dar mai ales prin consultarea permanentă a oamenilor de afaceri din Constanţa.

  

- Curăţenia, sănătatea şi liniştea publică.  

- Ne vom ocupa de curăţenia stradală, rampele de gunoi, amenajarea de parcuri incluzând şi programul specific protecţiei mediului.  

-  Referitor la Sănătate, faptul că la o populaţie de peste 350 000 de locuitori, Primaria Constanţa administrează un spital cu maxim 50 de paturi, este îngrijorător.

- Am în vedere preluarea de către Administraţia locală a actualului Spital Judeţean şi sprijinirea realizării cât mai urgente a Spitalului Regional. Promovarea şi informarea constănţenilor cu privire la drepturile şi gratuităţile pe care le au  în tratarea afecţiunilor, în celelalte ţări europene, dacă acest lucru nu se poate realiza în ţară.

    - Pentru Liniştea Publică, - voi anula taxele şi birurile, “taxele de protecţie” impuse de actuala administraţie locală şi voi dispune înfiinţarea Poliţiei Locale, care trebuia constituită conform Legii 371 încă din anul 2005.

 

 

Actualul primar a fost activ, dar  mai mult mediatic decât administrativ.

 

 

Diferenţa dintre mine şi actualul Primar, este că el nu poate face ceea ce promite, iar eu pot face şi ce promite el şi ce promit eu.

 

   

Stafful de campanie,

Va fi anunţat odată cu lansarea în mod festiv a candidaturii mele.

 

Condiţiile de bază pentru a face echipa sunt:

Devotament faţă de Constănţeni, Fidelitate faţă de PD-L şi Partidul Popular European şi loialitate faţă de Preşedintele Traian Băsescu.

Lucru care ne va permite ca programul

SOLIDARITATE PENTRU CONSTANŢA

să fie pus în practică, fără probleme.

 

 


NEWSLETTER


LINK-uri

www.evotv.ro Milionarii Business TV